Voor Educatie

Coable inzetten binnen de educatie.

Coable is een eenvoudig te gebruiken ISMS. Essentieel onderdeel van het Management Systeem zijn de beheersmaatregelen die genomen (dienen) te worden om aan normeisen te voldoen. Er zijn een heel aantal verschillende normen en toetsingskaders op het gebied van informatiebeveiliging in gebruik. Coable heeft een aantal hiervan als standaard functionaliteit opgenomen. Daarnaast is het mogelijk om eigen/custom toetsingskaders binnen Coable in gebruik te nemen. Het toetsingskader aanwezig in Coable voor onderwijsinstellingen is:

Toetsings­kader Informatie­beveiliging Hoger Onderwijs (IBHO-2021)

De norm NEN 7510 is een door het Nederlands Normalisatie-instituut ontwikkelde norm voor Informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. De NEN 7510 is gebaseerd op de ISO 27001 en kan gezien worden als een aanvulling, of uitbreiding, op de internationale ISO27001 om deze specifiek te maken voor de (Nederlandse) zorgsector. Ook de NEN 7510 bestaat uit twee delen (NEN 7510-1 en 7510-2) waarbij het eerste deel certificeerbaar is.

Gerelateerde normen

Naast deze norm kunt u binnen Coable ook de beschikking krijgen over de volgende normen of toetsingskaders:

Custom

Zou u graag gebruik willen maken van een andere norm die niet ‘standaard’ aanwezig is in Coable? Dat kan. Met Coable is het mogelijk om andere normen toe te voegen en deze te gebruiken als onderdeel van uw ISMS, in een benchmark of voor een selfassessment.

Neem contact op

Kunnen we iets voor uw organisatie betekenen? Heeft u een vraag, of interesse in een demo van Coable? Neem dan contact met ons op. We horen graag van u.

Demo aanvragenContact opnemen →
contact